prosztata masszázs hirdetés feladás



masszázs másképpen



Tényleg csodanövény az aloe?

2016-08-09

Ma már szinte csak a csapból nem folyik aloe. A hirdetések szerint ez a csodanövény mindenre jó. Gyógyítja a rákot is, de égési sérüléseknél is bátran segítségül hívhatjuk. Mi igaz ebből? Mi a csapdája az Aloe-t dicsőítő reklámoknak?

 

 

A növény széleskörű gyógyhatását olvasván azt gondolnánk, hogy a készítmények gyógyszerként vannak forgalomban. Ezzel ellentétben hazánkban egyetlen Aloe gélt tartalmazó termék sem gyógyszer és Európa más országában sem gyógyszerként vannak forgalomban. Ez az oka az Aloe termékekkel kapcsolatos kettős beszédnek, ugyanis hazánkban gyógyhatás (alapvetően) csak gyógyszereknek tulajdonítható, étrend-kiegészítőknek és kozmetikumoknak nem. Ha azonban nem a termékről, hanem az alapanyagáról szól az ismertetés, jogilag a helyzet kevésbé egyértelmű, így elhangozhatnak merészebb kijelentések is.

De van-e helye a gyógynövények között az Aloénak és mire is jó valójában? Igen, a jelentősebb gyógynövények közé tartozik. A hatás a tejnedvben található hidroxiantracén-származékoknak tulajdonítható. Ha elvonatkoztatunk a reklámízű ajánlásoktól, az Aloe verával kapcsolatos több száz tudományos közlemény alapján reális kép alakulhat ki arról, hogy jelenleg milyen a növény szakmai megítélése. Az Aloe gél gyulladáscsökkentő, immunrendszerre ható, sebgyógyulást elősegítő hatása a vizsgálatok zömében beigazolódott, a sebgyógyulást, az égések, fagyások gyógyulását gyorsította. Ez a hatás - mint azt embereken elvégzett tanulmányok is igazolják - bőrfelületen történő, azaz külsőleges alkalmazás esetén várható. A gélt egyes vizsgálatok kedvezőnek találták felfekvéses sebek és pikkelysömör tüneteinek enyhítésére is. Bőrgyógyászati hatásai miatt elterjedten használják kozmetikumok előállítására. Az Egészségügyi Világszervezet által a növényről kiadott, mértékadónak tekinthető monográfia is csak a bőrgyógyászati alkalmazásról tesz említést.

-LaM-

OMG

prosztata masszázs és a hülyeség
Mi a fene az a külső prosztata?

avagy a fénysebességgel terjedő hülyeség!

***

és

prosztata masszázsa arccal

Olajos kézzel könnyebb falakat rombolni?
azaz a szőke nő és a prosztata masszázsa :-)