prosztata masszázs hirdetés feladásmasszázs másképpenParfümöt választani művészet!

2016-07-05

A parfümök, illetve kellemes illatok használata több ezer éves múltra tekint vissza. Már az ókorban felfedezték, hogy az illatok hatással vannak az emberi testre, lélekre. Az egyiptomiak és a rómaiak az illatos virágokat olajba áztatták és ezzel illatosították magukat, a fürdővizüket vagy a ruhájukat. A keleti kultúrákban a parfűmök inkább az érzéki örömök igéretét hozták.

Mi is az a parfüm? A szó a latin "per fumum" vagyis "füstön át" kifejezésből származik, ami a kábító illatú tömjénre vezethető vissza. A valódi parfüm Frangipani olasz illatszerész nevéhez köthető, ő oldott fel először égetett szeszben a különböző illatanyagokat és ezzel a XVI. században megszületett a mai értelemben vett parfüm. Az illatszeres szakma jelentős változáson ment keresztül a történelem során, miként a vásárló közönség és a parfümhasználati szokások is folyamatosan változnak. A parfümök illetve az illatok használata több ezer éves múltra tekint vissza. Már az ókorban felfedezték az illatok hatását az emberi testre, lélekre. Az egyiptomiak  és a rómaiak virágillatú olajokkal illatosították magukat, a fürdővizüket, a ruhájukat. A keleti kultúrákban a parfümök inkább az érzéki örömök igéretét hozták. Az egyház elitélte az alkimistákat. A kínaiak és az arabok nyomán az európai alkimisták rátaláltak az etilalkoholra és a desztillációra, ami a mai parfümgyártás alapja.

Euróbában Medici Katalin nevéhez kapcsolódik az illatszerek divatba jötte a XVI. században. A parfümök hsználata egyre népszerűbb lett.

A XVIII. századra tehető a kölnivíz megjelenése.  Csodavíz néven egy olasz ószeres kezdte el árulni, aki aztán Kölnben telepedett le, és a Kölnischwasser=kölni nevet adta neki.

Az 1920-as években a William Cruise által kidolgozott skála szerint minden parfümhöz hozzá rendelhető a maga illatpiramisa. A piramis alapját alkotják az  alapillatok, ezek az illatok maradnak meg a bőrön legtovább.  A piramis középső része a szívillatok, általában nem érezhetőek azonnal, 10-30 perc elteltével bontakoznak ki a bőrön és 4-5 órán át maradnak meg. Ezek alapján soroljuk a parfümöket illatcsaládokba. A piramis csúcsa a fejillatok, gyorsan párolognak, kb.15-20 percig érezhetőek.

A parfüm sajátossága, hogy minden bőrön másképp illatozik.  Azért nem lehet egy nap alatt parfümöt választani, mert egyszerre 3-4 illatnál többet nem leszünk képesek elkülöníteni egymástól.

A parfümök alapanyagai növényi (pl. virágok, levelek, magok, fakéreg, gyümölcshéj) és állati (pl. szürke ambra, pézsma, cibermacska, kasztoreum) eredetűek.

Illatcsaládok: ciprusos, fás, páfrányos, virágos, citrusos.

Az eredei kölnivíz olyannyira megbecsült illatszer, hogy születési helyén múzeumot szenteltek neki. Az 1995-ben  megnyitott kiállítás a Glockengassen kapott helyet, ott ahol az illatos eszenciát először gyártani kezdték. Köln városát 1794-ben elfoglalták a franciák. A város parancsnokság pedig azonnal kiadta az utasítást, hogy számozzák át az utcákat és a házakat, hogy a németül nem értő francia csapatok könnyen tudjanak tájékozódni. A vegyész Mühlens család háza a 4711-es számot kapta. Így vált egy egyszerű házszám a későbbi parfüm márkává.

A II.világháború után jelentek meg az első nagy illatszer kreátorok, akik rövid időn belül meghatározó  szereplők lettek a parfümök piacán: Arden, Rubinstein,  Dali, Givenchy, Estée Lauder, Kenzo, Dior

 

OMG

prosztata masszázs és a hülyeség
Mi a fene az a külső prosztata?

avagy a fénysebességgel terjedő hülyeség!

***

és

prosztata masszázsa arccal

Olajos kézzel könnyebb falakat rombolni?
azaz a szőke nő és a prosztata masszázsa :-)